събота, 30 май 2009 г.

Прощаване

На 30 май беше прощалното парти на четвъртокласниците. Сред цветя, усмивки, танци, и малко сълзи заради раздялата с първите им учителки - Дияна Желязкова, Петя Димитрова и Петя Ябълкарова, премина партито в бар "Абсолют". Едно птиченце ни пошушна, че всички четвъртокласници са зарадвали много приятно персонала на заведението с възпитаното си поведение.
Браво, момичета и момчета!
На добър час в пети клас!

петък, 29 май 2009 г.

Довиждане детска градина–Здравей 1 клас!

Неусетно измина и тази учебна година. Колко много са израснали и колко много неща са научили показаха на 29.06 децата от подготвителен клас към СОУ "Железник" пред своите родители и гости. Казаха си "Сбогом" с песен и си пожелаха всички заедно наесен да постъпят в 1 клас!

Текст: В. Низоркова

Да подслоним птиците

Ученици от 8б клас на СОУ"Железник" в час по труд и техника изработиха оригинални къщички за пернати любимци.По идея на учителя им г-н Н.Алексиев те обработиха и лакираха в ярки цветове кратунки,които днес закачиха в английския двор на училището.Специални козирки ще пазят птичките от дъжда,а всяка къщичка е застлана със слама и очаква своите новодомци.

ЗДРАВЕЙ ВАКАНЦИЯ!

Последния учебен ден учениците от втори клас от ЗИП рисуване на СОУ"Железник",с ръководител Р.Попчева отпразнуваха с пускането на 30 пъстроцветни хвърчила.Като птици полетяха в небето детските рисунки, изработени от сръчните детски ръчички.Красиви цветя,смешни муцунки, флагове на различни държави и филмови герои бяха само част от оригиналните идеи на учениците, разцъфтели върху хартията.Устремени в полет, след хвърчилата полетяха и децата, но не към небето, а към морето, игрите и сбъднатите летни мечти.Здравей,здравей дългоочаквана ваканция!!!

четвъртък, 28 май 2009 г.

Хайде на театър!

В сряда 27 май клуб Театър зарадва своите родители с представление. Малките артисти водени от всеотдайната си ръководителка г-жа Петя Ябълкарова изиграха пиесата си по "Страшни смешки, смешни страшки" на Недялко Йорданов. Помощник-директорът г-н П. Митев ги поздрави и им поднесе заслужените награди. Г-жа Ябълкарова получи цветя от децата и признанието на родителите.
Всички чакаме с нетърпение представлението на клуба на 1 юни и връчването на наградите "Малките Оскари".

Снимки: Верена Кабранова

неделя, 24 май 2009 г.

Празнично шествие за 24 май

В този най-светъл български празник СОУ "Железник" взе участие в празничното шествие в центъра на града. С много настроение и радост учители и ученици се събрахме на сборния пункт близо до общината, където всички се поздравихме за този най-близък до нас празник. Фолклорният ансамбъл "Гайтани" с пъстрите си носии, фанфарният оркестър и мажоретките с красивите си униформи допълваха пъстрата палитра.

Снимки: М. Малинова и Св. Бакоева



Клип: М.Малинова

петък, 22 май 2009 г.

Аз съм вече второкласник!

На 22 май-петък от 18 часа Форумът на СОУ"Железник" бе препълнен от родители и горди учители на първокласници.В навечерието на 24 май всички заедно отбелязаха успешното приключване на учебната година.С помощта на второкурсници от Тракийския университет със специалност "Специална педагогика" цял час малчуганите пяха, танцуваха и се веселиха.Те показаха забележителни знания не само в правописа и смятането, но и в изучаването на английски език.Оживяха всички приказни герои,които децата до един разпознаха.отговориха и на забавните гатанки и любопитни задачки.Без съмнение, всички са се трудили здраво през учебната година.Госпожа Ангелова-директор на училището, с гордост заяви, че всички преминават във втори клас.Най-новото попълнение в училищния ансамбъл"Гайтани"-първолаците от ЗИП-хореография, направи своя дебют с "Танц с кукли", под ръководството на Р.Георгиева и П.Бонев.Всички получиха първото си свидетелство за завършен клас и красиви книжки, които да напомнят,че ваканцията не е само време за забавление.Море от цветя обгърна гордите класни ръководителки Паунова,Костова,Асенова и Горналова-заслужена награда за неуморните труд, любов и търпение през годината.
Весела ваканция,второкласници!

24 май

На 22 май-петък СОУ"Железник" отбеляза празника на светите братя Кирил и Методий.След химна и посрещането на знамената , за първи път прозвучаха звуците на първия фанфарен оркестър на училището , а заедно с него се насладихме и на прекрасните мажоретки с ръководител Р.Георгиева.Госпожа Ангелова по традиция приветства всички и награди най-заслужилите учители и ученици с грамоти.Целият ученически съвет получи грамота за спечелването на първото място в конкурса за Ученически съвети през месец март.За първи път с две песни се представи момчешката група от вторите класове,ръководени от госпожа Йоана Дечева.Вокална група "Дъга"и ансамбъл "Гайтани" към училището завършиха празника.




А ето снимки и от М. Малинова.

АБИТУРИЕНТИ 2009

На 21 май-четвъртък момичетата и момчетата от СОУ"ЖЕЛЕЗНИК" изживяха своята неповторима абитуриентска вечер.Невероятно красиви рокли , прически и аксесоари очароваха близки и приятели, стекли се на площада пред Общината, за да ги изпратят.Но момчетата бяха надминали себе си в избора на костюми.Освен елегантните и стандартни мъжки облекла, имаше оригинални съчетания на маратонки и сако,каубойска шапка,Мистър"Мамбо No5",розови очила в тон с розова риза,бял смокинг и разбира се пури.В 20часа заедно със своите учители абитуриентите заформиха щур купон.Сред поканените бяха и преподаватели от предишни години.Директорката пожела на всички да получат най-големия си урок от самия Живот и той непременно да бъде хубав.Класните ръководители П.Кичукова и Т.Дончева сюрпризираха приятно всички със специални призове за най-много отсъствия,"работещи момичета","издирва се" и за отлични успехи, разбира се.Наздравица за срещи през годините и много късмет вдигнаха учители и вече бивши ученици.Купонът продължи със страхотен стриптийз, танците бяха до полунощ в хотел "Верея", а после в дискотека "Космополитън".

сряда, 20 май 2009 г.

Между Небето и Земята!

Между земята и небето бяха певците и артистите от нашето училище на 18 и 19 май в общоградския едноименен конкурс, който се провежда за първи път в града на липите, организиран от Общински детски център. Заявките в трите области-изкуство, музика и спорт, от СОУ"Железник" се оказаха най-многобройни. Така ние ще се борим за "Оскар"за училище, взело най-голямо участие в конкурса на официалната церемония "Малкият Оскар". В понеделник-17 май двете ни вокални групи "Дъга"-от начален и горен курс се представиха блестящо и се надяваме да бъдат сред финалистите за призови места.На следващия ден-18, отново в залата на Кукления театър в раздел "Малки сценки и пиеси" също бяхме най-многобройни сред участниците. Ученици от 6А и 7А представиха 4 сценки по изучавани произведения, а най-малките актьори от 4клас с ръководител П.Ябълкарова грабнаха сърцата на всички с постановката "Смешни страшки" по Недялко Йорданов. Стискаме палци на всички, защото се очакват страхотни награди!



сряда, 13 май 2009 г.

НА ДОБЪР ЧАС!

С много усмивки, но и сълзи от радост, вълнение и мъничко тъга изпратихме випуск 2009.Тържественото събитие се състоя на 10май в залата на Куклен театър-Стара Загора.По традиция дванадесетокласниците предадоха знамената на своите последователи-ученици от 11 и 10 клас.Директорката-г-жа Ангелова , с вълнение им пожела много късмет занапред , здраве и успехи.Тя връчи грамоти,плакети,чаши, ключодържатели с логото на училището на най-изявените ученици, онези , които през годините са спомогнали за издигане авторитета на училището.Грамоти получиха и онези от тях, които от първи до 12 клас са били в СОУ ''Железник", защото те са неговата жива история.
За последен път нашите момчета и момичета седнаха на чиновете в сценка,специално подготвена за този ден.Много овации събраха непослушните и неграмотни герои от класа на г-н Словолюбов в час по география.
Главен сценарист бе г-жа Кючукова,а декоратор г-жа Дончева.На своите ученици за последен път те дадоха мъдри съвети за живота им занапред.Един по един , всеки дванадесетокласник излезе на сцената, докато на екран вървяха неговите най-запомнящи се мигове от училище.Преподаватели и ученици не скриха сълзите си от последната им среща в училищна обстановка.На добър час, скъпи абитуриенти!


петък, 8 май 2009 г.

9 май-Ден на Европа и Ден на ученическото самоуправление

На 8 май-петък СОУ"Железник" отбеляза 9 май-Ден на Европа и Ден на ученическото самоуправление.
За учениците от начална степен денят започна с мини-тържество, което бе открито със звуците на националния химн. Влади, Дорето и Калоян от ІІІ В клас прочетоха на всички кратка информация за този празник а след това всички изслушаха Химна на Европа. След това, на малките ученици бе съобщено какво са планирали да направят в Деня на ученическото самоуправление по-големите им каки и батковци. След края на учебните часове дойде време и да се подготви голямата карта на Европа, с която малките ученици ще работят като част от etwinning проекта "Стена от картички". С много усмивки и закачки учениците от ІІІ Г клас се справиха успешно с тази важна работа.
В мултимедийната зала всеки желаещ можеше да посети презентация, изготвена от ученици в 10клас, и посветена на Европа и нейните символи.
За трета поредна година Миро,Наско и Митко от 12 А клас поеха управлението на училището в свои ръце като директор и негови помощници.В голямото междучасие те предадоха щафетата на своите последователи от 10А клас.За директор бе избрана Благовеста Печева,а за нейни помощници Яна Цветкова, Мариян Илиев,Катрин от 9 А кл.Богомил стана библиотекар, а Диян и Михаил -портиери.Дванадесетокласниците получиха дипломи, връчени от господин Петер Митев за активно участие в училищния живот.После новото ръководство се зае със задълженията си, защото и да си директор не е лесно!Благовеста издаде първата си заповед, с която увеличи голямото междучасие, а намали часовете.Заедно с помощниците си направи посещение на 3клас в часа по рисуване.Не откриха нередности и помогнаха на малчуганите в надписването на рисунките.Денят завърши така , както бе започнал- с много празнично настроение и усмивки.