събота, 28 май 2011 г.

Спортен празник

В истински спортен празник се превърна 28 май. Всички, които обичат спорта или просто да играят заедно с приятели имаха възможност да се включат в състезания по баскетбол, народна топка, футбол или да бягат, скачат от място или да хвърлят малка топка. Имаше и скейтбордисти, дърпане на въже, въртене на обръч и какво ли не...

За добрата организация да благодарим на Антоанета Бонева и Дияна Kолева - учителки по физкултура и спорт и организаторки на празника, а също и на всички класни ръководители, учители и ученици включили се активно в събитието!

четвъртък, 26 май 2011 г.

ВИПУСК 2011

сряда, 25 май 2011 г.

ЗИП Рисуване

петък, 20 май 2011 г.

24 май

По традиция СОУ"Железник" винаги отбелязва този прекрасен празник на славянската писменост и култура - 24 май! И тази година спазихме традицията. На 20 май- петък отново почетохме паметта на светите братя Кирил и Методий. На специално тържество госпожа Ангелова награди всички онези, които са допринесли за издигане престижа на училището ни. Получихме и благодарствено писмо от Малки групови домове за грижите, които положихме за техните възпитаници. Вокална група "Дъга", танцьорите от "Ес Тий Денс" и Мадлен Ковачева се погрижиха за доброто настроение на всички.
Весели празнични дни на всички!

четвъртък, 12 май 2011 г.

На добър час, абитуриенти!

 На празника на светите братя Кирил и Методий - 11 май, с много вълнение и сълзи в очите изпратихме випуск 2011. Форумът се оказа малък да побере всички родители, гости , учители и ученици, дошли да уважат последния учебен ден на дванадесетокласниците от 12 А и Б Невероятна програма, танци, скечове и смях ни припомниха началото на образованието още от каменната ера, през Възраждането, та чак до наши дни. Не са забравени и танците на ансамбъл "Гайтани", които демонстрираха бившите му възпитаници. Комична статистика проследи живота на абитуриентите от самото им раждане до навършване на пълнолетие. С фойерверки и конфети, море от цветя и много усмивки завърши този последен ден за нашите абитуриенти в училище. Господин Динев и госпожа Ангелова им пожелаха бъдещи успехи в живота, само попътни ветрове и много късмет. 
На добър час!
 

сряда, 11 май 2011 г.

Първа самостоятелна изложба на Ангел Емилов

 Днес, 11 май, отбелязваме празника на братята Кирил и Методий. Точно тази дата избра и СОУ"Железник", за да представи първата самостоятелна изложба на своя седмокласник Ангел Емилов. Той рисува от трети клас и използва смесена техника, на различни теми. В момента продължава да твори в школа по изобразителни изкуства"Икар"- Стара Загора, при художничката Камелия Мирчева. 
Негови картини представят страната ни в Япония, Аржентина и по целия свят. Госпожа Ангелова го награди с грамота и подарък за издигане престижа на училището. Събитието уважиха всички медии и учениците на СОУ"железник".