четвъртък, 31 май 2012 г.

Последният учебен ден!


31 май е последен учебен ден за малчуганите от начална степен! С много усмивки, песни и танци те отпразнуваха началото на дългоочакваната ваканция.
Този ден е последен и за Радка Костова - прекрасен учител, колега, приятел, човек! Нейните колеги от начална степен я изненадаха приятно с грамота и прекрасна книга. Те единодушно й присъдиха званието " Любим учител на СОУ "Железник". Безброй ученици, родители, колеги ще я носят в сърцата и душите си!

Учителките помнят всеки час
Раздали младостта си на децата.
Те с песните изпяват своя глас.
И с думите отключват светлината.
Учителко, ти майчице добра,
Защо преливат сълзите в очите?
Ти цялото небе във тях събра.
И никога за отдих не попита.

31 май - Световен ден за борба с тютюнопушенето!



СОУ "Железник" отбеляза световния ден за борба с тютюнопушенето. Специална изложба подготвиха членовете на клуб "Здравно образование" с ръководител г-жа А. Георгиева.





За учениците от 5, 6 и 7 клас бяха организирани прожекции на филмите : "Денят на Яна" и "Дим".

неделя, 27 май 2012 г.

Награди за празника на славянската писменост и култура!

Винаги в навечерието на най - хубавия български празник - 24 май, г - жа Д. Ангелова връчва грамоти на всички ученици, представили се достойно на олимпиади, конкурси, състезания и спомогнали да се издигне престижа на училището. Грамоти получават и учителите, пробудили стремежа към знание у своите ученици.
Честито на наградените!

На самия празник - 24 май , тържествено преминахме по централната улица под съпровода на фанфарите  и танците на мажоретките от СОУ "Железник". Бяхме част от прекрасно шествие и слънчево настроение.
Честит празник!

четвъртък, 17 май 2012 г.

НА ДОБЪР ЧАС!



 На 16 май изпратихме випуск 2012 на СОУ "Железник" с много емоции, усмивки и малко сълзи. 12 А и 12 Б клас представиха учиищното ежедневие чрез забавни скечове и сценки.Разгадаха абитурентския хороскоп за нощта на бала и оставиха своите 10 училищни заповеди като наследство на всички ученици.
Госпожа Ангелова поздрави всички с успешното завършване и връчи специални грамоти на спортистите и онези, които са допринесли за издигане престижа на училището през годините. Учениците от 1 - ви до 12 - ти клас, доверили се на училището ни, също получиха поздравителни адреси и грамоти. Именно те - 1-ви Г клас не бяха забравили своята първа учителка - госпожа Радка Костова. По случай предстоящето й пенсиониране те я изненадаха с огромен букет и трогателни думи в знак на обич и благодарност.
Балони, фойерверки, конфети, развълнувани родители и учители изпратиха випуск 2012 от Форума на училището.
На добър час!

петък, 11 май 2012 г.

Да изчистим България за един ден!

Всички ученици, учители, възпитатели и помощен персонал на СОУ " Железник" се включиха в кампанията "Да изчистим България за един ден!". Дворът на училището бе основно почистен, както и района около него. Въоръжени с лопати, ръкавици, мотики и чували, всички с ентусиазъм се заловиха с благородното дело. Благодарим на родителите на ученици от начална степен, които също се включиха и много ни помогнахa. Пазете планетата чиста не просто един ден в годината, а постоянно!

петък, 4 май 2012 г.

Мечо Пух


На 3 май 2012 г. в MALL GALERIA се състоя голямо ПУХ-ово парти. Поканени бяха всички 305 участника от 5 до 12 години, включили се в кампанията "КОЛКОТО ПОВЕЧЕ,ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ". А поводът -130 години от рождението на Алън Милн, автор на книгите за Мечо Пух. Децата от училище "Железник" бяха близо 50 - целият 2-ри А клас с класен ръководител Ж. Кисьовска, клуб "Сръчко" с ръководител М. Иванова и още деца от 1 до 6 клас.
Виктория Иванова от 6"г" клас отново спечели награда. Този път очарова журито с приказката си "Рожденият ден на Тигъра".
Клуб "Сръчко" изненада организаторите с картина изработена с квилинг техника, отнела много часове работа на 13-те момичета от 3 и 4 клас. Затова  тя е намерила място върху плаката на кампанията.
Всички участници получиха диплом и подаръци. 2-ри А клас като клас с най-масово участие спечели куп интересни книги и други предметни награди, а за клуб "Сръчко" имаше материали за нови изделия.

Можете да прочетете приказката на Виктория тук.




четвъртък, 3 май 2012 г.

Сребро за Десислава

Десислава от 8 клас спечели сребърен медал за 2-ро място по свободна борба за момичета, след като на предишно състезание имаше бронзов медал. Да и пожелаем следващия медал да бъде златен.

                                                                               Текст и снимка: М. Малинова