четвъртък, 25 декември 2014 г.

Честита Коледа! От добро сърце - в добри ръце!


Честита Коледа на всички! Бъдете живи и здрави и много щастливи!
Месец декември беше месец на чудесата в СОУ"Железник". Цялото училище се включи в набирането на дрехи, средства и пакетирани хранителни продукти за традиционния Коледен базар,който тази година премина под надслов " От добро сърце - в добри ръце!". 2 А клас с кл. р-л г-жа П. Димитрова дари огромен коледен кашон с храни, а 9 клас, с кл. р-л. г-жа М. Лабинска донесе не само дрехи и хранителни продукти, но и парични дарения в размер на 70 лв. Всички хранителни продукти, заедно с 200 коледни картички бяха дарени на Дарителски фонд - гр. Стара Загора и ще отидат за празниците при бедстващи семейства от наводненията. Събраните дрехи пък се продаваха на базара. Средствата от тях също  са за хора в нужда.
Невероятно коледно настроение създадоха певците от музикална формация "Дъга" с р-л Й. Дечева, танцьорите от "Тишоу" и балеринките на г-жа Филипова. Голямата изненада бяха наградите за най- красива класна стая, украсена с коледни мотиви. Не една, а цели 9 награди даде училищната комисия на старателните класове. Голямата награда грабнаха децата от 2 Г клас с кл. р-л- г-жа Д. Желязкова. Тяхната награда бе страхотна торта, която дружно си хапнаха:)
Весели празнициот СОУ"Железник"!

понеделник, 22 декември 2014 г.

За безопасен интернет...пишете писма:)


7 Б клас се включи в Националната кампамния за безопасен интернет, организирана от  екипа на Национален център за безопасен интернет- гр. София. Инициативата е част и от мащабната кампания за " Учител - будител във виртуалното пространство 2014". Пед. съветник на СОУ "Железник" - г-жа Тр. Кайракова проведе специално обучение на седмокласниците за безопасна работа с интернет. Всички ученици получиха специални значки и сертификат за участие.
Днес второкласниците на г-жа П. Димитрова получиха своите писма от приятелите си във Враца. В големия плик имаше не само красиви рисунки и писма, но и коледни картички и специален подарък - виртуална игра.
Нашият съвет за безопасен интернет е - пишете писма на добрия стар хартиен носител:)
Весели празници! 

четвъртък, 18 декември 2014 г.

Конкурс за най- красива коледна украса на класна стая в СОУ"Железник"


През месец декември се проведе конкурс за  най- красива коледна украса на класна стая в СОУ"Железник". Почти всички ученици се включиха в надпреварата. Наградата трябваше да бъде една, защото победител е винаги един, но толкова красота, уют и топлина има в нашите класни стаи, че комисията в състав - Н. Алексиев, М. Цвеева и Тр. Кайракова отличи цели 8 класни стаи. Кои са те ли? Това ще разберете довечера на Коледния ни базар, който започва точно в 17 часа! А наградите са изключително сладки:) Очакваме ви!

вторник, 16 декември 2014 г.

Коледно Арт ателие с родители в СОУ"Железник"


Празничните събития в нашето училище продължават с пълна сила:)
Невероятно Коледно Арт ателие организира г-жа В. Низоркова, учител на децата в подготвителен клас. Всички родители дойдоха, дни преди празниците, за да сътворят с децата си коледни картички за бедстващите семейства в Мизия. Топла и уютна атмосфера цареше в двата часа, в които майки и деца рисуваха, лепиха, пръскаха с брокат красиви картички.
Очаквайте и още изненади от СОУ"Железник":)

понеделник, 15 декември 2014 г.

Бронзови медали за учениците на СОУ"Железник" в Коледен турнир по фехтовка - гр. Бургас



На 13.12.2014г. в гр. Бургас се проведе ежегоден Коледен турнир по фехтовка. Учениците ни се завърнаха с два бронзови медала. В категория момичета В - Лъчезара Димова и категория момчета Б - Жулиан Колев грабнаха бронза, а Теодор Канев се класира на осмо място. Децата подготви треньор Веселин Добрев.
Успех и занапред!




петък, 12 декември 2014 г.

Писма до Дядо Коледа!



Тази година добрият старец ще има много работа май:) Около 300 послушни деца от СОУ"Железник" днес изпратиха своите желания и благопожелания чак до Лапландия! С нетърпение очакваме от говор от Дядо Коледа. Ако сте забравили, напомняме ви и вие да пуснете вашето писъмце с адрес- за дядо Коледа - Лапландия. Старецът отговаря на всички! Опитайте и ще видите:)

вторник, 9 декември 2014 г.

Зелена олимпиада- 2014


Започва Зелена олимпиада - 2014! Непременно се включете в нея онлайн и можете да спечелите страхотни награди - телефони, таблети и MP3 player.
Последвайте този линк и успех!
http://zelenaolimpiada.bg/

понеделник, 8 декември 2014 г.

Долетяха писъмца от цялата страна!

Понеделникът започна празнично. Такава ще е и цялата седмица за учениците от втори и трети клас. Получихме писма от новите ни приятели от гр. Бургас, гр. София, с. Първомай.
С блеснали очички децата , с въленение отваряха нетърпеливо белите пликове, пълни със снимки, рисунки, мили думи и щастие:) Благодарим ви, приятели! Очаквайте нашия отговор. Обичаме ви!

Коледни елхи в МОЛ "Галерия"

Цели 8 отбора от пети до седми клас на СОУ"Железник" украсяваха елхи в МОЛ "Галерия" . Две седмици учениците изработваха коледна украса от хартия, природни материали, сладкиши, мъниста и екоматериали. Осемте ни елхи заблестяха празнично сред усмивки и снежинки на 5 декември вечерта. За труда си децата получиха специални чаши и ваучери за пазаруване в спортни магазини. Специални благодарности на колегите - С. Гълъбова, М. Цвеева, З. Чернева, Т. Желева и Н. Алексиев за неуморния труд , идеи и денонощен престой в училище, за да узпеят навреме:)
Всички елхи можете да видите в МОЛ"галерия" до 10 януари 2015г.

сряда, 3 декември 2014 г.

1 декември - Световен ден за борба със СПИН

На 1 декември отбелязваме Световния ден за борба със СПИН. Датата - 1 декември е определена през 1988 година по инициатива на Световната здравна организация с цел да насочи общественото внимание към проблемите на ХИВ/СПИН и да подчертае необходимостта от подкрепа и разбиране за хората, живеещи със заболяване.
В СОУ"Железник" традиционно се провежда анти-спин купон от учителите по биология А.Георгиева и Г. Георгиев. Много викторини, танци и награди имаше за всички участници.
На 1 декември Форумът грейна в бляскава Коледна украса, изработена от учителите по изобразително изкуство - С. Гълъбова и Н. Алексиев.