сряда, 27 май 2015 г.

Oт нищо - нещо или капачки в действие!


Помните ли инициативата на 2 А клас, с кл. р-л г-жа П. Димитрова от СОУ"Железник"? Децата и родителите решиха да събират ненужните пластмасови капачки, които всички ние изхвърляме. Те запалиха и своите съученици от начален етап. Днес ще бъдат предадени всички събрани капачки, които никак не са малко! Парите ще бъдат оползотворени за закупуване на електрически уреди за домове, в които живеят деца, лишени от родителски грижи. Благодарение на фондация "Идея в действие", нашите ученици, техните учители и родители, отново ще направим едно добро, което не струва нищо, но носи страхотен положителен заряд. Включете се и вие, защото догодина продължаваме!
Повече за инициативата вижте тук.

неделя, 24 май 2015 г.

Честит празник!

петък, 15 май 2015 г.

На добър час!

Изпратихме випуск 2015! На добър час и попътен вятър в училището на живота!

сряда, 13 май 2015 г.

Иви и Енчо в СОУ"Железник"



Всички второкласници на СОУ"Железник", заедно с класните си ръководители - П. Димитрова, П. Ябълкарова,  В. Недялкова и Д. Желязкова се включиха в забавната инициатива на ЕВН "Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология". Целта на програмата е да се изгради т. нар. "зелено мислене" сред децата. Всички рисуваха, учиха и много се забавляваха с приключенията на двамата герои от цветните книжки. Учениците получиха най- различни материали, чрез които да се запознаят отблизо с енергията и нейното ефективно използване. За спомен получиха не само помагала, но и червени шапки, символ на кампанията.

понеделник, 4 май 2015 г.

Награди за талантливи художници!



В края на месец април наши ученици бяха наградени в два конкурса за рисунки.
Както миналата година, така и тази ученичките от 7б клас Виктория Петрова и Мария Великова участваха със свои картини в националния конкурс "Леонардо - художника инженер" 2015. Сред 69 участници от цялата страна на десето място е Виктория с картината си " В ръцете на твореца". Наградите бяха чудесни, както и празненството по награждаването. Благодарим на организаторите от галерия GalasArt.
 В регионалния конкурс "Вселената на Хъбъл", организиран от община Стара Загора, ЦНКИ и НАО "Юрий Гагарин",  наградените бяха повече. Във възрастова група 5-8 клас на първо място е Мария Великова от 7б клас , на второ място е Силвия Росенова от 6в клас. Във възрастова група 9-12 клас на първо място е Мануела Желева. Грамоти и награди взеха и Пламена Балашова, Кристина Колева от 7б клас, и Габриела Христова от 6в клас.
 Честито и много успехи и занапред!