четвъртък, 4 юни 2015 г.

Ваканция, здравей! Да играем безопасно!



360 петокласници от 12 училища във Варненска област и представители от градовете Шумен, Бургас, Пловдив, Стара Загора, Червен бряг и Тополовград се включиха в националното състезание – викторина „Ваканция, здравей! Да играем безопасно“, което се проведе  в зала „Пленарна“ на Община Варна. Като първенци в регионалното състезание на Детска полицейска академия, нашите ученици представяха Стара Загора. Справиха се с игрите и въпросите без проблем.

С участието си в игрите децата демонстрираха познанията си как да играят безопасно през лятото, как да реагират в опасни ситуации и знаят ли правилата за движение по пътищата. Малчуганите получиха многобройни награди - енциклопедии, стенни часовници с логото на инициативата, комплекти за тенис, настолни игри, флашки и други.

Проявата се организира от Община Варна, Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (ОКБППМН) и Областна дирекция на МВР (ОД на МВР) – Варна. Инициативата показва превантивната работа на специалистите за превенция на асоциалното поведение на децата и е заключителен етап на националната програма „Работа на полицията в училище“.

Учениците на СОУ"Железник" си тръгнаха с много награди и нови приятели. Успяха да разгледат Морската градина и да видят морето за първи път това лято.