четвъртък, 28 април 2016 г.

Предпразнично настроение!



Весело и слънчево настроение цари в СОУ"Железник". В класните стаи и коридори са подредени пъстри яйца и пролетни цветя в очакване на празника - Великден!
Ученически съвет поздрави всички с картички, изработени в последната за тази година творческа работилничка от мъниците в начална степен и техните госпожи.
В МОЛ - Галерия учителите Н. Алексиев, М.Цвеева и С. Гълъбова, заедно със своите ученици украсиха невероятно весела великденска каручка.
В последния учебен ден бяха раздадени и грамотите на второкласниците от Великденското математическо състезание, проведено тази седмица.

петък, 22 април 2016 г.

"Маратон на четенето" и СОУ"Железник"



Учениците на СОУ"Железник" се включиха с няколко оригинални и интересни инициативи  в тазгодишния "Маратон на четенето".
Най - малките - учениците от подготвителен клас на г-жа В. Низоркова, пресъздадоха своите любими приказни герои. Имахме си Аладин и неговия дух, Пепеляшка, Снежанка и цели седем джуджета, Червена шапчица, пеперудки, калинки, Карлсон, който живее на покрива, Ловец, Вълк и Зайо Байо, принцове, царе и крале. Цялата тази приказна армия, заедно с какичките от ученически съвет отиде на гости на "Пътуващите книги на Стара Загора". Там се четоха, но и изиграха няколко приказки - в класически и съвременен вариант. 
С тържествено шествие децата на СОУ"Железник" преминаха по главната улица до книжарница"Хеликон", където откриха маратона на четенето с пускане на разноцветни балони.
Накрая в парк "Пети октомври" нарисуваха любимите си приказни герои. 
Рисунки имаше и в училищния двор, но от по - големите каки и батковци от начален етап.Благодарим на всички учители, родители и партньори, които помогнаха да осъществим празника!

четвъртък, 21 април 2016 г.

Баскетболистите на СОУ"Железник" са сред десетте най-добри ученически отбора в страната!



Баскетболистите на СОУ"Железник"  5-7 клас, с треньор А. Алексиев играха на 18.04. 2016г. на Зонално първенство в гр. Димитровград. Там премериха сили с първенците от най- добрите училищни отбори на Кърджали и Хасково. 
Още в първия мач срещу Момчилград победиха с резултат 56:12. 
На финала победиха СОУ"Иван Рилски" с 55:43 и сега ги очаква финално първенство от 9 до 12 май в гр. Русе.
Момчета, стискаме ви палци и се гордеем с вас! Успех!

сряда, 20 април 2016 г.

Състезание по гражданска защита


 Вчера - 19.04. 2016 г. в парк "Пети октомври" се проведе   общинското ученическо състезание "Защита при бедствия,  аварии и катастрофи". В най-трудния първи кръг - решаване на тест от 30 въпроса нашите ученици  от 6 Б с кл. р-л М. Шишева се справиха блестящо и застанаха на челно място в класирането. В останалите четири кръга достойно се бориха с още 8 училища и завоюваха четвърто място. Всички участници получиха подаръци и грамоти, а най-важното - знаят как да предпазят себе си и близките си в непредвидени ситуации.

понеделник, 18 април 2016 г.

"Засади дърво, помогни на планетата"

 

 


Преди две седмици СОУ"Железник" кандидатства за инициативата ""Засади дърво, помогни на планетата". Днес получихме своето дърво - пауловния и четвъртокласници я засадиха с много любов в английския двор на училището. Сега очакваме да се захване и след време да й се радваме! Благодарим на целия екип на  Express Publishing, че ни одобри!

четвъртък, 14 април 2016 г.

Награди от конкурса "Гората в мен"





Четвъртокласничките Десислава Димитрова и Симона Илиева бяха част от специалното награждаване на конкурса "Гората в мен". Със своите рисунки те спечелиха призови места. На специална церемония в Държавно горско стопанство - Стара Загора, им бяха връчени грамоти и награди. Честито!





петък, 1 април 2016 г.

Игра "100 на 100 ДОБРО!"



Можем да си посадим дръвчета и да бъдем сред първите спечелили! Обсъдете идеята с класа си, направете си обща снимка и да участваме! Ето и призива на организаторите:

Подаряваме 10 000 дървета на ученици и деца - всеки клас/ група/ училище/ градина/ ясла и др. от цяла България може да участва до 20.04.16 г., вижте играта тук: http://goo.gl/BTNw96 heart emoticon heart emoticon heart emoticon
Горди сме! 
Горди сме, защото ще дадем възможност на около десет хиляди млади хора от цяла България да засадят дърво.
Как - осигурили сме 10 000 нови дървета за България, които ще подарим в нашата нова кампания, провеждана като игра за учениците, която сме нарекли "100 на 100 ДОБРО", в която 100 класа от училища в цяла България ще спечелят по 100 млади дръвчета, които да засадят в двора на своето училище или на подходящ терен осигурен от общината или съответното държавно горско стопанство.
Горди сме и че заедно до момента сме засадили над 95 000 нови дървета за България!
Горди сме с Вас добрите хора!
Горди сме с добрите деца и млади хора на България!
Горди сме с хубавите промени, които ще последват в сърцата на младите хора!
Горди сме с хубавите промени, които ще се случат в отношенията между институциите и младите хора!
Споделете тази публикация. Включете се в играта, насърчете учениците и учителите, които познавате, нека заедно се гордеем все повече с децата на България!
Нека оставим по-добра България за децата ни и по-добри деца за родината ни!
Благодарим Ви за подкрепата!
Всичко за кампанията и как да участвате, вижте тук:http://goo.gl/BTNw96