петък, 8 май 2009 г.

9 май-Ден на Европа и Ден на ученическото самоуправление

На 8 май-петък СОУ"Железник" отбеляза 9 май-Ден на Европа и Ден на ученическото самоуправление.
За учениците от начална степен денят започна с мини-тържество, което бе открито със звуците на националния химн. Влади, Дорето и Калоян от ІІІ В клас прочетоха на всички кратка информация за този празник а след това всички изслушаха Химна на Европа. След това, на малките ученици бе съобщено какво са планирали да направят в Деня на ученическото самоуправление по-големите им каки и батковци. След края на учебните часове дойде време и да се подготви голямата карта на Европа, с която малките ученици ще работят като част от etwinning проекта "Стена от картички". С много усмивки и закачки учениците от ІІІ Г клас се справиха успешно с тази важна работа.
В мултимедийната зала всеки желаещ можеше да посети презентация, изготвена от ученици в 10клас, и посветена на Европа и нейните символи.
За трета поредна година Миро,Наско и Митко от 12 А клас поеха управлението на училището в свои ръце като директор и негови помощници.В голямото междучасие те предадоха щафетата на своите последователи от 10А клас.За директор бе избрана Благовеста Печева,а за нейни помощници Яна Цветкова, Мариян Илиев,Катрин от 9 А кл.Богомил стана библиотекар, а Диян и Михаил -портиери.Дванадесетокласниците получиха дипломи, връчени от господин Петер Митев за активно участие в училищния живот.После новото ръководство се зае със задълженията си, защото и да си директор не е лесно!Благовеста издаде първата си заповед, с която увеличи голямото междучасие, а намали часовете.Заедно с помощниците си направи посещение на 3клас в часа по рисуване.Не откриха нередности и помогнаха на малчуганите в надписването на рисунките.Денят завърши така , както бе започнал- с много празнично настроение и усмивки.


1 коментар: