четвъртък, 22 април 2010 г.

22 април - Ден на Земята

На 22 април, 2010г. нашето училище отбеляза по различен и интересен начин Деня на Земята. Събраните средства от Пролетния ни базар днес направиха факт едно дългоочаквано събитие. На този ден, когато по целия свят хората отбелязват своята съпричастност и загриженост към нашата природа и земята, ние си осиновихме Ням лебед от Спасителен център за диви животни "Зелени балкани". По - рано тази седмица, със съдействието на г-жа Клисурова от същия център, малка група от ученици посети дивите животни, запозна се с тяхното обгрижване, хранене и цялостно отглеждане. Посрещнаха ги пеликанът Груйо, няколко щъркела, новоизлюпени бухалчета и бебе - катеричка, сови, свраки и много други. Нашият питомец е без едно крило, тъй като е бил ранен от бракониери, но това не му попречи да стои гордо, за да го снимаме.
Днес от 14 и 30 часа учениците на СОУ"Железник" връчиха чек на стойност 180 лева на
г - жа Клисурова и така официално станаха осиновители.Тази сума е достатъчна за едногодишната издръжка на лебеда. В парк "Митрополит Методи Кусев", където се състоя събитието, те присъстваха и на откриването на табела, указваща видовете животни, обитаващи парк Аязмото. Тази табела е поставена със средствата, дарени от деца - сираци, събрани на Великденски базар миналата година.Получихме благодарствено писмо, снимка на лебеда и покана отново да посетим център "Зелени балкани".
Днес в училището бе даден старт и на два конкурса - за име на лебеда и за рисунка, есе, разказ или презентация на тема "За да остане природа в България...". Големи изненади очакват спечелилите конкурса. Победителите ще бъдат обявени на 1 юни - Ден на детето.
Честит празник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар