вторник, 13 ноември 2012 г.

Ден на професиите и "Моята България"

Продължават изненадите и празничните мероприятия по случай юбилея на училището ни!
Днес учениците в начална степен имаха възможност да се запознаят с различни професии в специално организирания Ден на професиите под надслов "Искам да стана..." от учителите Т. Табакова, П. Вълева, Ж. Кисьовска, П. Ябълкарова, Д. Желязкова, П. Димитрова и В. Недялкова. Децата изявиха желание да научат какво точно работят психолог, социален работник, полицай, разбира се, и служител в Детска педагогическа стая. Затова ни гостуваха Стефка Желева - началник отдел ДПС към Второ РПУ, инспектор Николов, психологът Ивайло Ябълкаров и спциалният работник Радостина Колева - Стоянова . Учениците слушаха с внимание и се включваха в игрите на гостите. Накрая всеки зададе въпросите, които най - много го вълнуват.

Шестокласниците пък взеха участие в историческата викторина "Моята България през Възраждането", организирана от М.Шишева и Т. Дончева. Три отбора от А, Б и В клас се състезаваха в три кръга, за да покажат наученото за своята родина. Доста бяха затруднени от разпознаването на снимки на бележити възрожденци, но в крайна сметка се справиха отлично.
За публиката също бяха предвидени специални въпроси. Жури в състав - Динко Динев и Светлана Бакоева оценяваше отговорите. Но на състезание, като на състезание - има победители и победени! Челното място зае отборът на 6-ти Б клас - честито!