вторник, 20 ноември 2012 г.

Ретроспективна изложба и "Пътеводител на първокласника"



На 19-ти ноември СОУ"Железник" организира две много интересни и значими събития. Г-жа С. Гълъбова и М. Иванова подготвиха ретроспективни изложба. Тя се състои от картини на ученици на училището и красиви картички, изработени от клуб "Сръчко" със специалната техника Квилинг. Две седмици изложбата ще бъде в РБ"Захарий Княжески" и всеки желаещ може да я посети. След закриването й, картичките остават дарение за библиотеката и ще се продават с благотворителна цел.
Изложбата откри художникът Слави Тенев. Ани Златева - доц. - доктор по педагогика в тракийски учниверситет и Петър Петров - художник и бивш учител в СОУ"Железник" поздравиха младите таланти. Залата до Детски отдел на библиотеката се оказа тясна за гостите, дошли да уважат събитието.

От 18 и 30 часа същата вечер бе и официалното представяне на една уникална книжка - "Пътеводител на първокласника". Тя е по идея на учителите от СОУ "Железник" - Марияна Иванова и Стефка Асенова. Благодарение на проф. Г. Иванов и студенти от Тракийски университет, тя бе издадена и раздадена една седмица , преди началото на учебната година на всички първолаци само в нашето училище.
Проф. Иванов направи презентация за същността на книжката, своето мение споделиха и Ст. Асенова и М. Иванова.
Гости на събитието бяха студенти от Тракийски университет, учители, родители от СОУ"Железник" и сдружение "Родители - Новатори". Председателят Яна Христова изказа своето мнение като психолог и родител за полезността на това оригинално помагало.
Майки на първолаци развълнувано споделиха изненадата и вълнението, когато са получили цветния подарък, който много им е помогнал да ориентират детето си в новия училищен живот, който им предстои.