понеделник, 25 март 2013 г.

Ключът на музиката


Национално състезание „ Ключът на музиката“

На  22 март 2013 г. в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство гр.Пловдив  се проведе  националното състезание "Ключът на музиката". Това е ученическо състезание по музика за ученици в IV клас, което дава възможност на учениците да демонстрират знания и умения, придобити в началния етап на основната образователна степен. За да може да се справят успешно със задачите, учениците трябва свободно да боравят с основни знания за музиката в рамките на учебните програми по музика. Освен тях се оценяват и проявените творчески способности. 

От нашето училище, СОУ “ Железник“  за  националния кръг се класираха: 
Габриела Христова -4“В“ клас, Йоанна Пенева-4“В“клас, Георги Господинов-4“Г“клас, Диана Димитрова-4“А“клас, Петър Пенев-4“А“клас.

Нашите ученици с учител по музика г-жа Йоана Дечева  се представиха отлично на националния кръг, за което бяха наградени с грамота от Министерство на образованието , младежта и науката и Регионален инспекторат по образованието гр. Пловдив за активно участие и постигнати отлични резултати в първото музикално състезание „Ключът на музиката“-2013 год.