петък, 1 ноември 2013 г.

Честит празник!

Денят на будителите!
И тази година в нашето училище Денят на народните будители бе отбелязан с интересни инициативи, организирани от учителите по български език и литература в училището.
Подготовката за празника започна с акция за събиране на отпадъчна хартия. В кампанията, проведена през месец октомври, се включиха и ученици, и учители, и родители. Мотото  на акцията бе „От стара хартия – нова книга”, защото  със събраните средства ще бъдат закупени нови книги за училищната библиотека.
В традиционното училищно състезание по правопис „Българино, знай своя род и език” за поредна година в честна и оспорвана надпревара се включиха ученици от всички класове, които трябваше да покажат не само правописни умения, но и грижливо отношение към свещените букви на Кирил и Методий, тъй като в критериите за оценяване е включен и краснописът. Всички участници положиха много старание и се представиха достойно. Във всеки випуск бе излъчен по един първенец: Диана Щерева –втори клас, Лорена Марценкова–трети клас, Валентин Георгиев–четвърти клас, Диана Димитрова–пети клас, Соня Христакова–шести клас и Полина Милчева–седми   клас.  Победителите бяха наградени с грамота и книга.
Учениците от начална степен също се включиха  и с рисунка върху асфалт за празника на будителите.

Като истински рицари

                Като истински рицари се представиха шести „Б” клас в проведеното на 30 октомври нетрадиционно състезание „Властта на писаното слово”. Поетичният конкурс бе организиран от Превантивно-информационен център по зависимости – Стара Загора. Мероприятието протече в алтернативна нетрадиционна форма – рицарски поетични двубои, а водещата цел на организаторите бе предпазване на младите хора от влиянието на психоактивните вещества.
            Нашето училище бе достойно представено от Мария Великова – рицар, и Гроздана Божева- секундант.  С присъщата си артистичност Дани представи Мария на публиката, а Мария впечатли присъстващите с изключителен усет към словото. Мария и Дани имаха стабилната подкрепа на своите съученици и на класния ръководител г-жа Таня Стоянова.
            Рицарите и техните секунданти получиха грамота от кмета на Община стара Загора г-н Живко Тодоров. Разбира се, имаше и награди – поетични стихосбирки.
            Всички присъстващи изпитаха удоволствието от общуването с поетичното слово, а и научиха доста полезни неща за предпазването от зависимости.  
            А на финала с надежда и усмивка всички единодушно заявиха: „Животът е безценен дар – не го заменяй с дрога!”
В нашето училище духът на будителите е жив. А това ни изпълва с надежда.

Честит празник!