четвъртък, 19 декември 2013 г.

Много награди за децата на ресурсно обучение в СОУ"Железник"

Предколедно продължават наградите и подаръците в нашето училище. Учениците Николай Кирилов от 5 Б клас, Михаил Христов от 6 А клас, Жастин Атанасов от 7 В клас и Виктория Викторова от 4 В клас взеха  участие в коледен турнир по боулинг, организиран от Ресурсен център - Стара Загора в боулинг "Кариби". В надпреварата се включиха 15 ученици от различни училища в града, с помощта на своите ресурни учители. П. Славова, К. Иванова и М. Христова помагаха на отбора от СОУ"Железник". Първи в групата от 10 до 12 г. стана Николай Кирилов. Той получи грамота и спортна раница. Всички останали участници получиха лакомства и грамоти.
Участие в конкурс "Добрите дела", организиран от сп. "Изворче" взеха Ферад Фатма- 5 В и Михаил Христов от 6 А клас. Техните разкази бяха поместени в бр. 22 и отличени със специална награда 3D пъзел.
 Ето и самите разкази:

Добрите дела - Ферад Фатма, 11г. СОУ"Железник"-Ст. Загора

Преди Коледа аз се разболях и ме приеха в болница. Децата от моя клас се притесняваха за мен. Чудеха се какво правя и дали съм добре. На Бъдни вечер аз не празнувах, защото още не бях изписан от болницата. Чувствах се самотен и тъжен, далеч от семейство и приятели. Моите съученици ми изпратиха подаръци и едно парче питка с късмети. Осъзнах, че приятелите ми мислят за мен. 

Малкият спасител - Михаил Христов,12 г. СОУ"Железник"-Ст. Загора

Веднъж , през лятото, когато се прибирах вкъщи, видях на улицата ранен гълъб. Той стоеше уплашен между колите и трепереше. Аз изтичах и го взех. Занесох го вкъщи.С мама решихме да го храним, а след това да го занесем при дядо на село.
Гълъбът беше тъмносин, гушката му бе лилава и блестеше. Щом разпереше криле, потреперваше и залиташе. Не можеше да лети, защото една кола го беше блъснала.
Няколко дни го хранех. След това го занесохме при дядо. Неговият приятел отглеждаше гълъби. Пуснахме нашият виолетов гълъб при другите, за да не е самотен.
Чувствах се радостен, че спасих гълъбчето.