събота, 8 март 2014 г.

Честит празник!


Подготовката за 8-ми март - Ден на майката и жената, започна още преди месец в СОУ"Железник". Сръчковците от едноименния клуб в училище с ръководител М. Иванова подготвиха специална изненада. Те изработиха красиви картички с квилинг. След часовете членовете на клуба, все четвъртокласници, се трудиха неуморно, защото картичките не бяха никак малко. Цяла седмица картичките бяха подредени в изложба до детския отдел, за да могат посетителите да ги разгледат. Ден преди празника те ги поднесоха на всички служителки в РБ"Захарий Княжески". Идеята е на децата и техния ръководител. Момичетата споделиха, че са решили да изненадат точно тези дами от библиотеката, защото смятат, че тук се пази най- голямото съкровище - книгата. Посещението им във всички отдели предизвика вълнение, радост и сълзи в очите на изненаданите жени. Те казаха, че никога досега не им се е случвало толкова хубаво нещо, и никой не се е сетил да ги поздрави по такъв начин. Във всеки отдел децата получиха лакомства, книжки и символа на знанието - сребърен бухал, за спомен.
В училище картички получиха жените от помощния персонал, ръководството и учителите. За празника специално послание написа и Петранка Ермакова, която работи от години в училище и се грижи за чистота на първия етаж. Нека нейните послания бъдат и наши пожелания към всички, които почитат и празнуват на този ден!
Празнично

Жени -  бъдете млади и щастливи, с лица от пролетното слънце озарени, усмихнати, доволни и красиви!
Не е тъй лесно да си майка и съпруга. Ти дала си живот, поливала си с нежност свойто цвете. Природата отглежда своите подобно. Красиви са, но има плевели, а има и бодли... А билките са ароматни и полезни. Дори горчиви и отровни, с мярка пак са скъпи - Да!
Тогава нека повече на билки да приличат родените от Вас деца! Грижовни да са, да не Ви боли глава. Сърцето Ви да излекуват с думи благи. Да ви поят със еликсир на младостта. Да не залязва слънцето, а значи любовта...
И тъй:
Бъдете здрави и честити, не ден, не два, а дълго и за вечни времена! Отгледайте разсад от своите цветя със топлината си и майчина любов. Ще бъдете отново млади, всеотдайни и красиви, защото Бог Ви е благословил!