сряда, 25 февруари 2015 г.

Фехтовачите на СОУ"Железник"



            Фехтовачите на “Фехтовален клуб Железник” продължиха с добрите изяви и през новата 2015 година.
            След спечеления от Пламена Атанасова турнир за Купа България в края на 2014 година, малките мускетари на Стара Загора защитиха позициите си на отбор, с който всички ще трябва да се съобразяват на фехтовалната пътека. На провелото се на 21 и 22 февруари Държавно първенство по фехтовка за деца, състезателите на “Железник” завоюваха един сребърен и един бронзов медал.
            Жулиан Колев бе на крачка от първата си тила при момчетата до 11 годишна възраст,след технична и разнообразна игра, като само опит не му достигна за да детронира многократния шампион в тази възрастова група. За ученика от СОУ “Железник” това бе едва второ официално състезание.
            Победителката от втория турнир за Купа България Пламена Атанасова заслужи бронзовото отличие, след като в оспорвана полуфинална битка отстъпи на бъдещата шампионка при момичетата до 13 годишна възраст. Израстването в техническо и тактическо естество при Пламена бе отбелязано от треньори и съдии на първенството.

            Поздравления заслужават и останалите трима участници от “Фехтовален клуб Железник” за проявените смелост и характер. В своето първо участие на турнир по фехтовка Веселин Ангелов, Мила Стоева и Иванина Желева показаха, че за краткото време, в което се занимават с този спорт, са положили много труд в тренировките и могат да бъдат гръбнака на отбора през следващата спортно-състезателна година.