неделя, 1 ноември 2015 г.

Честит празник!


За поредна година СОУ"Железник" отбеляза Деня на Народните будители. През целия месец октомври се провеждаха инициативи под мотото " Четенето - ключ към грамотността!", които приключиха в навечерието на този толкова хубав български празник.
Учениците от 1 до 4 клас се състезваха по правопис и краснопис, а петокласници проведоха състезание "Най- добър разказвач". В горен етап учениците ни премериха сили в състезанието по правопис "Българино, знай своя род и език". С общи усилия бе оформен кът "Любими детски книги и герои". 
Ученици от 7, 8 и 11 клас нарисуваха портрети на любими будители с техни известни цитати и ги подредиха в красива изложба.
Всички втори класове събраха своите любими детски книжки и ги дариха на СНЦ "Пътуващите книги на Стара Загора", за да зарадват и други деца с интересните и забавни истории. От своя страна, председателят на сдружението г-жа Олга Клисурова връчи благодарствени грамоти на всички и ги прикани към общи съвместни инициативи и занапред.
На голямото тържество във форума на училището директорът г-жа П. Лазарова награди победителите в състезанията, а в чест на празника прозвучаха любими български песни на вокалната ни група "Дъга". Празникът завърши с невероятен концерт на читалище"Железник".