петък, 22 април 2016 г.

"Маратон на четенето" и СОУ"Железник"Учениците на СОУ"Железник" се включиха с няколко оригинални и интересни инициативи  в тазгодишния "Маратон на четенето".
Най - малките - учениците от подготвителен клас на г-жа В. Низоркова, пресъздадоха своите любими приказни герои. Имахме си Аладин и неговия дух, Пепеляшка, Снежанка и цели седем джуджета, Червена шапчица, пеперудки, калинки, Карлсон, който живее на покрива, Ловец, Вълк и Зайо Байо, принцове, царе и крале. Цялата тази приказна армия, заедно с какичките от ученически съвет отиде на гости на "Пътуващите книги на Стара Загора". Там се четоха, но и изиграха няколко приказки - в класически и съвременен вариант. 
С тържествено шествие децата на СОУ"Железник" преминаха по главната улица до книжарница"Хеликон", където откриха маратона на четенето с пускане на разноцветни балони.
Накрая в парк "Пети октомври" нарисуваха любимите си приказни герои. 
Рисунки имаше и в училищния двор, но от по - големите каки и батковци от начален етап.Благодарим на всички учители, родители и партньори, които помогнаха да осъществим празника!