сряда, 14 декември 2016 г.

Победи СПИН със знание!



За 23-ти път тази година ще отбележим Световния ден за борба със СПИН на 1-ви декември.
През 1988 г. Световната здравна организация, в стремежа си да насочи общественото внимание към проблемите на ХИВ/СПИН и да подчертае необходимостта от подкрепа и разбиране за хората, живеещи с ХИВ, обявява 1-ви декември за Световен ден за борба със СПИН. През последните 22 години този ден се утвърждава като един от най-успешните възпоменателни дни в световната история. Понастоящем той е признат от и се отбелязва в над 190 държави по света.


В СУ"Железник" традиционно клуб "Здравно образование", ръководен от г-жа Анг. Георгиева, както и ученически съвет, раздават символа на деня - червена лентичка и презервативи, за да напомнят на всички да бъдат особено внимателни и да се грижат за здравето си.









По традиция се провежда и образователно състезание между шестокласници. Тази година то бе под надслов - "Победи СПИН със знание!". Отборите се състезават в три кръга -  знания и въпроси, решаване на казуси и познаване на заразни болести. Журито бе в състав : Д. Динев - зам-директор, Тр. Кайракова - пед. съветник и Р. Ганчева - мед. фелдшер.
Доста оспорвана бе борбата, но накрая победител бе отбор "Моето здраве" от VI В клас. След тях се наредиха отборите на VI А и VI Б клас.