На
15.02.2017 год. във форума на СУ”Железник”
бе представена изложба на тестени изделия, гарнирани с много ентузиазъм и любов от 33- ма
сръчни готвачи от клуб „ Малки готвачи”
по проект „ Развитие на способностите на учениците и повишаване на
мотивацията чрез дейности, развиващи специфични знания и умения и
компетентности „ Твоят час”. Събитието беше подготвено от ръководителя на
дейността госпожа Траяна Кайракова. Децата с удоволствие се учат да приготвят
различни вкусотии с много старание. Освен щипка сол и шепа захар, те добавят и
щедра доза любов. Малките готвачи споделят, че готвенето е лесно, по-трудно е
почистването след това.
На
изложбата гостите имаха възможността да опитат вкусотиите на сръчните готвачи –
празнична пита, солени и сладки палачинки, бухтички, добруджанки, баница,
бутер- розички и добруджанска кавърма.