вторник, 15 ноември 2011 г.

Проект „Размяна на коледна украса 2011”


Усилена работа кипи във всички класове от начална степен – децата, ръководени от класните си ръководители подготвят коледна украса, с която участваме в проекта на информационния център Europe Direct Llangollen, Северен Уелс.
Целта на този проект е учениците от начална степен да подготвят и разменят коледна украса и информация за коледните традиции със свои връстници от различни европейски страни. Тази година България за пръв път се включва в този проект, което се организира и координира от информационния център Европа Директно Стара Загора а участниците са шест старозагорски училища, като едно от тях е СОУ Железник.
В нашето училище работата по първата част на проекта – изработка на украсата и информацията и изпращането им на училища и центрове Европа Директно в чужди страни е на приключване. Сега ще очакваме с нетърпение да получим коледната украса и информацията от партньорите ни, за да украсим „европейското” си коледно дръвче и да подготвим информационно табло „Как празнуват Коледа в Европа”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар