вторник, 8 ноември 2011 г.

Приключване на участието ни в Световното предизвикателство за деца

На 3 ноември приключи участието ни в Световното предизвикателство за деца. То започна на 15 септември - първият ден, в който учениците от 3а клас носиха своите крачкомери. От този ден, в продължение на 50 дни крачкомерите станаха неизменна част от ежедневието на децата. Всеки ден отчитахме колко крачки всеки е изминал и кой е бил най-активен предния ден. Доста деца успяха да се откроят като "най-добри крачкомерковци за ден, два или повече", но безспорно Добромир бе най-често с най-много направени крачки. Той доказа на всички, че човек е най-активен когато спортува но при Доби това не пречи и да бъде отличен ученик. Браво, Доби!
Докато вървяхме, пътешествахме виртуално. Така минахме през места като Големият коралов риф, Хонг Конг, Великата Китайска стена, Червеният площад в Москва, прочетохме и за Северното сияние, покорихме Матерхорн и стигнахме до Рио де Жанейро.
Завършихме участието си с подготовка на постер-благодарствено писмо, което подготвихме за участниците в Световното корпоративно предизвикателство - хората, които финансират безплатното участие на децата в инициативата. С това писмо се включихме в конкурса, обявен от организаторите на събитието.
Световното предизвикателство за деца приключи, но идеята да сме по-активни и да се движим повече за да бъдем по-здрави остава.