петък, 2 декември 2011 г.

1 декември – Световният ден за борба с ХИВ/СПИН


По случай 1 декември – Световният ден за борба с ХИВ/СПИН в нашето училище си спретнахме няколко инициативи:
Конкурс-изложба на постери на тема  „Борба с ХИВ/СПИН”, в който участваха учениците от V до ХІІ клас, а наградите заслужиха:
            1 място Златимира Костадинова и Теодора Иванова от 7”Б” клас – грамота, тениска и шапка с логото на училището;
            2 място Дебора Николова  и  Теодора Първанова   от 6”В” клас – грамота и порцеланова чаша с логото на училището;
            3 място Митко Русев и Михаил Чорбаджиев от 5”Б” клас – грамота, ключодържател и химикал с логото на училището.
Наградите бяха връчени на Анти-СПИН купона.
Шестокласниците направиха отборно състезание между паралелките на тема „Какво знаем за ХИВ/СПИН” в ЧК , 7 час на 29.11.2011 г. Знанията бяха оценяни от жури в състав- г-жа Донка Ангелова-Директор на училището, Румяна Ганчева- училищен медицински фелдшер и д-р Станимир Стайков-районен училищен лекар. Състезанието протече много интензивно, всички отбори бяха много добре подготвени по темата, но все пак победители стана представителният отбор на 6”В” клас с 40 точки.
            В часа на класа всички паралелки от 5 до 12 клас направиха дискусия на тема „Рисково сексуално поведение и предпазване от ППИ и ХИВ/СПИН”
В голямото междучасие на 1 декември на видеостената във форума на училището  се излъчи познавателен игрален филм на тема „Превенция на ХИВ/СПИН”, който гледаха учениците от 5 до 12 клас.
Традиционнят за нашето училище Анти-СПИН купон се състоя на 01.12.2011г. от 17.30 часа до 19.30 часа  - Започна с познавателен филм за момчешките и женските работи... След това г-жа Ангелина Георгиева връчи наградите на победителите от училищния конкурс за постер. Направиха и кратко резюме за статистиката и фактите, относно справянето с проблема СПИН в световен мащаб. На всички участници раздадоха много брошури и презервативи. Дискотечната част от купона беше прекъсвана за забавни познавателни игри, от рода на „Облечи банана!” и „Вкарай химикала в шишето!” наградите за участието бяха естествено презервативи. Това събитие се състоя благодарение на активното участие в организацията на Ученическия съвет и СИП „Здравно образование”, за което те получиха Похвали.
Благодарим на г-жа Ангелина Георгиева и г-н Георги Георгиев за сценария и помощта! Благодарим на г-н Н. Николаев, че осигури добро настроение и хубава и разнообразна музика! Благодарим на класните ръководители от 5 до 8 клас и другите учители за осигурената охрана, подпомогнати от местните служители на реда! Благодарим и на медицинския ни фелдшер Румяна Ганчева че присъства и подпомогна организационния процес! Благодарим на училищното ръководство, че осигури награди за победителите в конкурса за постер! И не на последно място, благодарим на всички ученици, които взеха участие във всички инициативи реализирани в училището по случай 1 декември – Световният ден за борба с ХИВ/СПИН!
                                                                       
Димка Кънева – педагогически съветник



Няма коментари:

Публикуване на коментар