понеделник, 28 ноември 2011 г.

Семинар с Лайънс Куест


От  18 -20 ноември учители и педагогическият съветник на СОУ „Железник” участваха  в семинар”Умения за юношеството„ организиран от Лайънс  Куест. Целта на обучението бе  запознаване с програмата за позитивно развитие и превенция на младежите от 6 – 8 клас.
Лайънс Куест  програма Умения за юношеството е разработена и се подкрепя от Лайънс  Клубс Интернешънъл, Национална асоциация на директорите в началните училища, Националната асоциация на директорите на гимназиите, Асоциацията на училищните настоятелства и Националната родитело – учителска асоциация.
Участниците получиха сертификати за обучението и материали за прилагане на програмата в практиката. 
На 6 декември oт 13.15 четирите участнички ще  проведат  практическо занимание и  подробно представяне на Програмата с  началните  учители. 

сряда, 16 ноември 2011 г.

Сред финалистите сме!

Постерът - благодарствено писмо изработен от 3 а клас под ръководството на класната им Дияна Желязкова и учителката им по ДБТ Марияна Иванова е сред финалистите в състезанието на Световното предизвикателство за деца!
 А ето го и сертификатът, който класът получи за участието си в 50 дневното събитие.


вторник, 15 ноември 2011 г.

Проект „Размяна на коледна украса 2011”


Усилена работа кипи във всички класове от начална степен – децата, ръководени от класните си ръководители подготвят коледна украса, с която участваме в проекта на информационния център Europe Direct Llangollen, Северен Уелс.
Целта на този проект е учениците от начална степен да подготвят и разменят коледна украса и информация за коледните традиции със свои връстници от различни европейски страни. Тази година България за пръв път се включва в този проект, което се организира и координира от информационния център Европа Директно Стара Загора а участниците са шест старозагорски училища, като едно от тях е СОУ Железник.
В нашето училище работата по първата част на проекта – изработка на украсата и информацията и изпращането им на училища и центрове Европа Директно в чужди страни е на приключване. Сега ще очакваме с нетърпение да получим коледната украса и информацията от партньорите ни, за да украсим „европейското” си коледно дръвче и да подготвим информационно табло „Как празнуват Коледа в Европа”.

вторник, 8 ноември 2011 г.

Приключване на участието ни в Световното предизвикателство за деца

На 3 ноември приключи участието ни в Световното предизвикателство за деца. То започна на 15 септември - първият ден, в който учениците от 3а клас носиха своите крачкомери. От този ден, в продължение на 50 дни крачкомерите станаха неизменна част от ежедневието на децата. Всеки ден отчитахме колко крачки всеки е изминал и кой е бил най-активен предния ден. Доста деца успяха да се откроят като "най-добри крачкомерковци за ден, два или повече", но безспорно Добромир бе най-често с най-много направени крачки. Той доказа на всички, че човек е най-активен когато спортува но при Доби това не пречи и да бъде отличен ученик. Браво, Доби!
Докато вървяхме, пътешествахме виртуално. Така минахме през места като Големият коралов риф, Хонг Конг, Великата Китайска стена, Червеният площад в Москва, прочетохме и за Северното сияние, покорихме Матерхорн и стигнахме до Рио де Жанейро.
Завършихме участието си с подготовка на постер-благодарствено писмо, което подготвихме за участниците в Световното корпоративно предизвикателство - хората, които финансират безплатното участие на децата в инициативата. С това писмо се включихме в конкурса, обявен от организаторите на събитието.
Световното предизвикателство за деца приключи, но идеята да сме по-активни и да се движим повече за да бъдем по-здрави остава.

сряда, 2 ноември 2011 г.

ХЕЛУИН-ПАРТИ

Ученическият съвет в СОУ”ЖЕЛЕЗНИК” организира и реализира Хелуин-парти във форума на училището за учениците от 5 до 12 клас. Участие в забавлението взеха много приказни герои... Имаше конкурс за най-оригинален костюм, а победителите в него са: 1 място Зомби-вампир Живодар от 6 А клас.; 2 място Вещица Ивелина от 7 В клас; 3 място Вещица  Мариела от 6 В клас , те получиха освен грамоти и предметни награди осигурени от фирма „Булсатком”. Но това не бе всичко, имаше и конкурс за най-добър танц, а призът грабнаха: 1 място за Даниел от 6 клас и 2 място за Йоана от 6 клас те също получиха грамоти и предметни награди осигурени от фирма „Булсатком”. Обстановката беше подобаващо празнична с украса и много балони, малка почерпка и много танци и забавления.
Благодарим на  Ученическия съвет и учителите, които организираха тържеството, както и на фирма „Булсатком” за осигурените награди!
Очакваме с нетърпение следващата интересна инициатива на Ученическия съвет в СОУ”ЖЕЛЕЗНИК”!
Teкст и снимки: Д. Кънева