сряда, 30 октомври 2013 г.

Зелена олимпиада

Таблет, смартфон и iPod очакват отличниците от Зелената олимпиада


Смартфон, таблет и iPod очакват отличнците във второто издание на Зелената олимпиада, организирана от Академика БГ. Тя беше открита в столичната 164 испанска езикова гимназия „Мигел де Сервантес“. Най-мащабният образователен екопроект е под патронажа на Министерството на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите за опазване на околната среда (ПУДООС). Генерален спонсор на инициативата е GLOBUL.

При откриването ученици от училището-домакин разказаха за дейността на своя еко клуб. Те призоваха своите връстници от цялата страна да се включат активно в надпреварата. В първото издание през 2012 г. се включиха близо 5000 ученици от 1. до 12. клас. Второто издание ще се проведе отново онлайн. Чрез тестове, съобразени с различните възрастови групи и качени в онлайн платформата zelenaolimpiada.bg децата ще проверят своите знания за опазването на природата. Най-успешно представилите се ученици ще получат атрактивни награди, осигурени от GLOBUL: смартфон, таблет и iPod. Награди са предвидени и за класираните на второ и трето място във всяка възрастова група.

Проектът ‘‘Зелена олимпиада‘‘има за цел да повиши знанията на учениците за опазване на природата и да формира екологична култура сред подрастващите. ПУДООС финансира проекта с цел да бъдат обхванати максимален брой ученици.