понеделник, 18 ноември 2013 г.

Матине с книжка и рисунка

„Матине с книжка и рисунка” 11 – на гости при приятели
в Стара Загора

            На 23 ноември 2013 от 11.00 в Регионалната библиотека „Захарий Княжески” ще се проведе „Матине с книжка и рисунка” 11. То е част от благотворителната кампания на дамския Лайънс клуб „София Диамант”  и ще е едно от първите събития в чест на 60-годишнината на Регионалната библиотека „Захарий Княжески”, която ще бъде отбелязана през 2014.
            Любезни домакини на събитието ще бъдат Лайънс клуб Стара Загора - Тракия.
            На гости в Стара Загора с книжка и много рисунки в ръка ще бъдат писателят Петър Петров и художникът – илюстратор и аниматор Мая Бочева. Те ще представят чудесната книга с горски приказки „Шишарко” – веселите приключения на едно смело джудже. Официалната страница във фейсбук на Шишарко и неговите приятели е: https://www.facebook.com/Shisharko. Ще бъде отделено време и за специалното благотворително издание на книжката „Дъга” с историята и диска с едни от най-обичаните от почти 30 години български детски песни.
            Ако обичате българската детска литература, ако искате да направите своя малък благотворителен жест за благородна и интересна кауза, ако искате децата ви да чуят модерни приказки, разказани от самите автори, с рисунки и изящна класическа музика,
добре дошли на нашето матине с книжка и рисунка!
            Благотворителната програма представя на живо пред децата и родителите им, които все още си спомнят красивата магия на детството, авторите на съвременната българска детска литература. На нашите събития те разказват истории, а художници - илюстратори и аниматори ги претворяват в багри. Благотворителната кауза на програмата е в полза на сдружението „Деца с онкохематологични заболявания” и деца в неравностойно положение в България. www.facebook.com/MatineSKnizkaIRisunka

            Очакваме ви, приятели на българската детска литература, готови да направят своя благотворителен жест в полза на децата в неравностойно положение в България!
Събитието е подходящо за деца от 6 до 12 години. 

            Уважаеми родители, подарете положителни емоции на вашите деца с хубавите български детски книжки.
           
            Заповядайте на 23.11.2013г. от 11.00 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески”.

            Вход свободен!